Notícies de Territorial Penedès

El ple municipal d’octubre ha estimat parcialment les al·legacions que la CUP va presentar al juliol on demanava a l’empresa Agromillora Ibèria, SLU, enderrocar els 8.000 metres quadrats d’hivernacles construïts il·legalment. Amb aquest fet, es posa fi a més de tres anys d’activitat fora de la llei. La nova addenda aprovada durant el ple, insta a l’empresa a fer-se càrrec dels costos de l’enderrocament (90.000€) i a pagar una multa de 150.000€.

Des de la CUP d'Igualada es vol que l’Ajuntament assumeixi l’objectiu de restringir el trànsit a la Rambla Sant Isidre de manera permanent el més aviat possible.

La CUP Igualada ha fet públiques les seves propostes en matèria d'educació mitjançant una festa infantil celebrada el passat divendres a la Plaça Pius XII. En un fulletó distribuït al llarg de la tarda, els cupaires han manifestat “la necessitat d'impulsar un nou centre d'educació pública al centre de la ciutat que cobreixi les etapes de preinfantil, infantil i primària, per tal d'augmentar l'oferta i acostar l'educació pública a les famílies que ara la tenen lluny”.

La CUP de Vilafranca demana sumar-se al recurs de l’índex de referència de preus de lloguer de l’Agència Catalana de l’Habitatge de la Generalitat de Catalunya, d’aquesta manera, des de la formació de l’Esquerra Independentista continuen amb tot el treball realitzat fins ara, amb la voluntat de garantir un accés a l’habitatge digne per a tota la població, amb la màxima informació i recursos possibles a Vilafranca, com ja van fer demanant, en anteriors plens, el cens d’habitatges buits o l’oficina local d’habitatge.

La CUP Igualada organitza una festa per l’educació pública el proper divendres 21 de setembre a la Plaça Pius XII. L'esdeveniment, que arrencarà a les 18h, serà amenitzat pel conegut actor igualadí Joel Grau i comptarà amb tallers infantils. L’acte serà públic i obert a tothom i tindrà com a objectiu reivindicar el paper central i cohesionador de l'ensenyament públic a la ciutat alhora que comptarà amb un punt d'informació amb les propostes de la formació en matèria d'educació al municipi.

La CUP de Vilafranca segueix insistint que són moltes les iniciatives que es poden tirar endavant des del govern per a resoldre la qüestió de l’accés a l’habitatge, que no és només una problemàtica a afrontar des de l'àrea de serveis socials, sinó que afecta el conjunt de la població.

Com en les dues anteriors edicions, la CUP Igualada fa públics els números de la Festa Major 2017, i ha editat una publicació en què també s’inclou una comparativa respecte els anys 2015, 2016 i 2017 que es pot consultar en línia.

La CUP Igualada recorda que “malgrat haver votat favorablement a la concessió de subvencions per a entitats sense ànim de lucre, cal abocar llum sobre la baremació o valoració actual i reformar el procediment de convocatòria i tràmit de les subvencions a entitats”.

Pàgines